Évekig evett nyers sertéshúst a nő: ilyen lett a röntgenképe – Az orvosok sem láttak még hasonlót

Akik szeretik a sertéshúst, azok tudják, milyen finom egy kis szalonna reggelire vagy egy isteni sült ebédre. Hiába ízletesek azonban ezek az ételek, fogyasztásuk akár halállal is végződhet, ha nem főzik meg őket rendesen.

Megdöbbentő eset

Példának álljon itt egy kínai nő esete, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva nyers sertéshúst evett évekig – ennek a furcsa szokásnak pedig meg is lett az eredménye. Amikor az orvosok megröntgenezték, azt sem tudták, hova legyenek a csodálkozástól. A nő testét belülről ciszták és paraziták uralták. Ez a kép az agyáról készült, amiben normális esetben nem szabadna ennyi apró fehér pontnak lennie.

A nőt a ciszticerkózis nevű betegség támadta meg, ami egy szöveti fertőzés, és különösen elterjedt az ázsiai országokban. A galandféreg (taenia solium) fiatal fejlődési alakja (ciszticerkusz) okozza; éveken keresztül alig van tünete, de akár tünetmentes is lehet. Legszembetűnőbb jele, hogy 1-2 cm nagyságú szilárd dudorok jelennek meg a bőrön és az izmokban. Ha azonban az agy is fertőzött lesz, akkor idegrendszeri tünetek (fejfájás, görcsroham) is előfordulhatnak.

Hogyan védekezhetsz a paraziták ellen? Kattints tovább!

Fotók: viralnova.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!