Egészség

A rákot gyengítik, a szervezetet erősítik - 8 étel és ital, ami kötelező a kemoterápia alatt

A saját szememmel láttam, mennyire megsínyli a szervezet a kemoterápiát, és arról is majdnem első kézből értesültem, hogy a táplálkozással milyen sokban lehet csökkenteni a mellékhatásait. Megmutatjuk, mit kell ennie, innia annak, aki kezelés alatt áll!

A hatékonyabb kemoterápiáért: répa

A répa felerősíti a kemoterápia hatékonyságát (nem a mellékhatásait), így akinek ezen a kezelésen kell átesnie, célszerű minél többet fogyasztania belőle. Egy friss kutatás ugyanis kimutatta, hogy a répában olyan anyagok vannak, amik stoppolják a testben zajló, a rákkezelés eredményességét befolyásoló folyamatokat.

Hasmenés ellen: rizs és banán

Az olyan ételek, mint a rizs vagy a banán segítenek a hasmenés csökkentésében, ami gyakori mellékhatása a kemoterápiának. A banán magas pektintartalmával, a rizs pedig rostgazdagságával csillapítja a kínzó tüneteket. A nyers gyümölcsöktől, zsíros ételektől és teljes kiőrlésű készítményektől azonban tartózkodj, attól csak rosszabb lesz a helyzet!

Hányinger esetén: gyömbér

A gyömbér az egyik legjobb gyógynövény a gyomorra és az emésztési folyamatok normalizálására, úgyhogy ha hányingerrel küzdesz a kezelés alatt, bármilyen formában beviheted a szervezetedbe. Célszerű evés előtt enned/innod belőle, hogy étkezés alatt már kifejthesse a hatását!

Fotó: rd.com

Oldalak

Egészség
Utazás
Mediterrán hangulat és életérzés egész évben, csupán 5 órányira Budapesttől? Igen! Ezt nyújtja Opatija – olaszul Abbázia – a Kvarner-öböl partján fekvő kisváros, amelyet nemrégiben egy sajtóút...
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...