Kásler Miklós szerint több szigorítás kellene, változhat a boltok nyitva tartása

A miniszter úgy véli, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt hamarosan az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartását is szigoríthatják a döntéshozók.

Újabb szigorítás következhet

Kásler Miklós a közelmúltban a Blikknek adott interjút, amelyben elmondta: olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé. Az Emmi minisztere a lapnak elmondta, hogy az átoltottság mértéke csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást, ezért addig szükség lehet szigorításokra is. A tárcavezető hozzátette, hogy a gyors terjedés miatt teljes készültség van a kórházakban.

"Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma. Szerintem nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. A járvány felszálló ágában vagyunk ismét" - fogalmazott a miniszter.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!