Hiába iszod őket, kiszáradást okoznak ezek az italok a forróságban az orvos szerint

Egy orvos leplezte le, hogy a forróságban mik azok a hűsítő italok, amiket mindenképpen kerülni kell. Sajnos az édes üdítőkkel, mint mondjuk a cola nagyon nem leszel előrébb.

A kávéfogyasztást sem árt ilyenkor visszaszorítani

Számítani kell rá, hogy még több melegrekord megdőlhet a héten, és sajnos éjszaka sem esik vissza a hőmérséklet, így maradnak a trópusi éjszakák. Az Időkép szerint a zivatarok bár átmeneti felfrissülést hoznak, inkább csak fülledtté teszik a levegőt.

Egy kis enyhülést a nyugati tájak kapnak hétvégén egy gyenge hidegfront miatt, így itt 30 fok köré süllyednek a délutáni maximumok, míg az Alföldön maradnak a 40 fok közeli értékek.

Fontos, hogy figyeljünk a folyadékpótlásra, de abszolút nem mindegy, hogy mit iszunk. A galériánkban megmutatjuk, mely italok okozhatnak kiszáradást, amiktől csak sokkal rosszabbul fogod érezni magad.

Bizonyos italok fogyasztása abszolút nem ajánlott a forróságban, mivel negatívan befolyásolhatják a szervezet hőszabályozását és hidratáltságát. A hideg sör például pillanatnyi felfrissülést hozhat, de hosszú távon csak ront a helyzeten.
Kattints a további képekért!

Natalia Cheremukhina terapeuta leplezte le, hogy az sem jó, ha túl sok ásványvizet fogyasztunk. A nagy forróságban azonban ezt is túlzásba lehet vinni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.