Gyakori és ijesztő egészségügyi tünetek, melyek valójában ártalmatlanok

Biztosan te is tapasztaltad már ezeket.

Aggasztó tünetek

Káprázik a szemed, módosul a bőröd, megmagyarázhatatlanul fáj néha a mellkasod? Amint ezek közül észleljük valamelyik tünetet, rögtön elássuk magunkat, vagy legalább hagyjuk, hogy a Google meggyőzzön minket arról, milyen súlyos betegek vagyunk. Bele se gondolunk, hogy az elsőre ijesztő és komolynak tűnő jelek valójában természetesek és normálisak, egyáltalán nincs okunk aggódni miattuk. A Brightside forrásai alapján összeszedtünk néhány félelmetes szimptómát, melyek igazából ártalmatlanok.

1. Mellkasi fájdalom

Az első, ami mellkasi fájdalom esetén az ember eszébe jut, hogy szívrohama lesz. Pedig akinek nincs komolyabb rendellenessége ilyen téren, ez a tünet nem ad okot aggodalomra. Kiválthatja stressz, sportolás - főként, ha helytelenül végzünk bizonyos mozdulatokat -, de akár a gyomorbántalom is kisugározhat a szív körüli területre. Ilyen esetekben nem kell megijedned, ám ha huzamosabb ideig nem szűnik a kellemetlen érzés, akkor tényleg érdemes orvoshoz fordulnod.

2. Bőrelváltozások, szemölcsök

Nagyon sok embernek van szemölcse, de erre az apró elváltozásra nem feltétlenül egészségügyi gondként kell tekinteni. Megtalálható a nyakon, a hajlatokban, akár a szem körüli területeken is, leggyakrabban pedig azoknál fordul elő, akiknek szárazabb a bőrük az átlagnál. Tény, hogy nagyobb mennyiségben sajnos nem a legesztétikusabb látványt nyújtják, ám - hacsak nem tetted ki őket túlzott napozásnak, leégésnek, egyéb sérülésnek - teljesen ártalmatlanok. Időnként persze érdemes felkeresni a bőrgyógyászod, hogy meggyőződhess arról, minden rendben velük.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!