Így erősítsd az immunrendszered télen!

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy jobban odafigyeljünk egészségünkre, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben kaphatunk el betegségeket. Ha Te sem szeretnéd az ünnepeket az ágynak dőlve tölteni, akkor fogadd meg a következő tanácsokat!

Erősíts meg a szervezetedet!

A változákony időjárás az immunrendszerünket is jócskán megviseli, ezért szervezetünk védekező mechanizmusa ebben az időszakban gyengébb a környezetünkből érkező baktériumokkal szemben. Éppen ezért könnyebben elkaphatunk olyan betegségeket is, amelyek más évszakban talán jelentéktelenek lennének védekező rendszerünknek. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen felvehetjük a kesztyűt a baktériumokkal szemben!

Ezekre figyelj oda!

Alvás és relaxáció

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás igen fontos tényező energiaszintünk fenntartásához. Tévedés, hogy a többszöri nem alvást egy hosszúval be lehet pótolni, mivel egy felnőtt szervezetnek minden nap legalább 8 óra pihenésre van szüksége. Az sem mindegy, hogy mindezt mikor tesszük, hiszen biológiai óránk beállítódása miatt igazán pihentetőnek az éjfél előtti alvásidő számít.

Kiegyensúlyozott étrend

A szervezet immunsejtjeinek 80%-a a belekben található. Az itt lévő baktériumflóra és bélnyálkahártya akadályt képez a káros organizmusok ellen, így védve szervezetünket a betegségektől. Ebből adódóan nagyon fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend, s bár a napi ötszöri étkezést sokszor nehéz betartani, ilyen esetekre célszerű magunknál tartani valamilyen gyümölcsöt vagy ivólevet, hogy a köztes étkezéseket is pótolni tudjuk.

Valódi támogatás az immunrendszernek

Immunrendszerünk erősítésére B-vitaminban gazdag étrend ajánlott, hiszen ezeknek a vitaminoknak igen nagy szerepük van szervezetünk védekező rendszerének támogatásában. Segítenek a stressz, a fáradtság, és a kimerültség leküzdésében, valamint az energiatermelő anyagcsere-folyamatok fenntartásában is. A megfelelő egyensúly érdekében érdemes probiotikumokkal is védeni bélflóránkat, hiszen ezek az emberi szervezet szempontjából olyan jótékony baktériumokat tartalmaznak, amelyek pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni például a légúti fertőzések gyakoriságát, vagy az allergia és ekcéma kialakulását, de antibiotikumos kezelések után is gyakran javasolják őket.

Oldalak

Sztárok
Bebizonyosodott, hogy Krausz Gábor és Mikes Anna kapcsolatát semmi sem tudja megrendíteni. Valóban szerencsések lehetnek, hogy egymásra találtak.
Fashion&Beauty
Azt gondolnánk, hogy a magas nőknek nem jelent kihívást a mindennapi öltözködés, mert modell alkatuknak köszönhetően szinte bármit felvesznek, az divatosan áll nekik. Pedig ez nem így van, az egyik...
Lifestyle
A Mérleget ma hatalmas csalódás éri. Napi horoszkóp!