Túletted magadat húsvétkor? Ezekre a tippekre figyelj, hogy ne legyen nagyobb a baj

Nem újdonság, hogy valaki túleszi magát a húsvéti ünnepek alatt. A túlevés és a zsíros ételek fogyasztása gyomorpanaszokat okozhat, amik nem is biztos, hogy azonnal jelentkeznek.

Ha sok volt a húsvéti sonka, inkább hanyagold

A húsvéti menü abszolút nem könnyű, és akármennyi zöldséget is fogyasztunk ezek mellé, a zsíros falatok alaposan megnehezítik az emésztőrendszerünk munkáját.

A nehezebb ételek emésztése hosszabb időt vesz igénybe, mert a zsírok a leglassabban emésztődnek a makrotápanyagok közül. A magas zsírtartalmú ételek lassítják a gyomorürülést, így tovább maradnak a gyomorban, ami növeli a gyomorsav termelődését és a gyomor nyomását.

Ez a folyamat irritálhatja a gyomornyálkahártyát, és gyomorfájdalmat, görcsöket vagy akár hasmenést is okozhat. A galériánkban megmutatjuk, mit kell tenned, ha már a füleden jön ki a húsvéti sonka.

Az ünnepek alatt könnyű túlenni magunkat, vagy olyan ételeket fogyasztani, amelyek nem tesznek jót a gyomrunknak.
Kattints a további képekért!

Közeledik a strandszezon, így hát érdemes minden lehetőséget megragadnunk alakunk formálásáért vagy megtartásáért.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...