A húslevesben található kollagén, glükózamin és zselatin jótékony hatással van az emésztőrendszerre, a porcokra és az immunrendszerre is. A benne lévő zöldségek – hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller – antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezet védekezőképességét. A forró leves gőze pedig segíthet az orrdugulás enyhítésében, a torokfájás csillapításában és a nyálkahártyák hidratálásában. Nem szabad alábecsülni a placebo hatást sem. Ha valaki úgy nőtt fel, hogy a húsleves a gondoskodás, a szeretet és a gyógyulás szimbóluma volt, akkor már önmagában az illata is megnyugtató hatással lehet.
5/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
A húslevesben található kollagén, glükózamin és zselatin jótékony hatással van az emésztőrendszerre, a porcokra és az immunrendszerre is. A benne lévő zöldségek – hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller – antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezet védekezőképességét. A forró leves gőze pedig segíthet az orrdugulás enyhítésében, a torokfájás csillapításában és a nyálkahártyák hidratálásában. Nem szabad alábecsülni a placebo hatást sem. Ha valaki úgy nőtt fel, hogy a húsleves a gondoskodás, a szeretet és a gyógyulás szimbóluma volt, akkor már önmagában az illata is megnyugtató hatással lehet.