Egészség

A tablettán túl is van élet - Hormonmentes fogamzásgátlás gyorsan és egyszerűen

A méhen belüli fogamzásgátlás az egyik leghatékonyabb módszer, ráadásul a tablettával ellentétben hormonmentes változatban is elérhető. Nem felejted el bevenni, és sem rosszullétet, sem pedig súlygyarapodást nem okoz. Mit kell tehát tudni a méhen belüli fogamzásgátlásról?

Megbízható

A méhen belüli fogamzásgátló eszközök, vagyis a „spirálok” kicsik, és mindenféle formában léteznek, újabban már gömb alakban is. Hogy hatásukat kifejthessék, a méh üregébe kell őket helyezni, ahol évekig a helyükön maradhatnak. Jelenleg ez a legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszer – leszámítva a szexmentes életet.

Tények, tévhitek

Sok tévhit kering a méhen belüli eszközökről: felhelyezésük fájdalmas, meddőséget okoznak, rontják a szexuális élet minőségét, stb. Ezek azonban manapság már nem érvényesek, sőt a modern eszközök nagyon biztonságosak és hatékonyak. Felhelyezés után nem kell velük napi szinten foglalkozni, ráadásul a teherbeesés kockázata 1% alatt van – ahogyan azt a tájékoztatókban is olvashatjuk.

Ezzel szemben a tablettát választóknál nagyjából évi 960.000 terhesség fordul elő a világon a szedése mellett, valamint megjelenhet a trombózis veszélye vagy a tablettával bevitt hormonok egyéb negatív hatásai. Beszédes adat még, hogy a teherbeesés kockázata a tabletta esetében 8%-ra tehető. Fontos, hogy a hormon tartalmú gyógyszerek sajnos nem mindenkinek nyújtanak megoldást a nemkívánt terhesség ellen, míg a méhen belüli eszközöket szinte bárki bátran használhatja a magasabb életkor vagy a korábbi betegségek ellenére is.

Milyet válasszak?

Érdemes olyan hormonmentes eszközt választani, aminek nincsenek éles végei, szögletei és az átmérője is minél kisebb legyen. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a nők méhének átlagos méretéhez képest a hagyományos, általában T-alakú spirálok túl nagyok, ezért nagyobb eséllyel perforálhatják azt.

Ebben kiemelkedik az IUB™ Rézgyöngy: ez egy olyan eszköz, mely teljesen egyedülálló módon gömb alakban helyezkedik el a méh üregében, átmérője pedig mindössze 15 mm. A felhelyezéstől számítva akár 5 évig használható és mivel teljesen hormonmentes, így nem jár együtt kellemetlen mellékhatásokkal, mint például testsúlynövekedés, csökkenő libidó vagy hangulatingadozás. Továbbá használata nem befolyásolja a későbbi teherbeesés esélyét, szoptató anyukák számára is biztonsággal ajánlott, a felhelyezést követően rögtön hat, az eltávolítás után pedig a termékenység szinte azonnal helyreáll.

Szerezd be még ma! (x)

A termékről a www.rezgyongy.hu oldalon lehet többet megtudni. Érdemes nézelődni még a www.diamondlily.hu oldalon is, ahol megvásárolható a Rézgyöngy! A DiamondLily azért jött létre, hogy a legfejlettebb megoldásokkal segítse a nők egészségügyi életét az első menstruációtól a menopauzán át az életük minden szakaszában.

Fotó, lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.