Hongkongban is megjelent a H7N9-es madárinfluenza

H7N9-es típusú madárinfluenzás megbetegedést jelentettek a hatóságok hétfő este Hongkongból, ahová valószínűleg a szárazföldi Kínából került át a betegség.

A keddi hongkongi lapok beszámolója szerint a betegséget egy 36 éves, indonéz származású, családi kisegítőként szolgáló asszony szervezetében mutatták ki.

A nő nem sokkal azután betegedett meg, hogy november közepén a határ menti Sencsen városába utazott, ahol élő szárnyasokkal is kapcsolatba került - tájékoztattak az esetről az egészségügyi hatóságok.

A munkaadó család négy tagja enyhe influenzaszerű tüneteket mutat, őket megfigyelik. Az orvosok óva intenek a pániktól, s emlékeztetnek: nincs bizonyíték arra, hogy a vírus emberről emberre is terjed.

Hongkong főkormányzója, Leung Csun-jing kedden délelőtt fokozott ellenőrzést jelentett be a határokon a lázat és megfázás tüneteit mutatók egészségi állapotának alaposabb vizsgálatára.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az élő szárnyasok felvásárlását egyes sencseni farmokról átmenetileg befagyasztották, s a kockázatok kiszűrésére a helyi mezőgazdasági egységek is ellenőrzésekre számíthatnak a napokban - mondta a főkormányzó.

A H7N9 március elején ütötte fel a fejét Kínában, elsőként Sanghaj városában. November elejéig a legutóbbi hivatalos adatok szerint 139 ember fertőződött meg, akik közül 45 ember halt bele a betegségbe.

A kór túlnyomórészt a kelet-kínai tartományokban terjedt el, Tajvanról egy megbetegedést jelentettek, Hongkongban a hétfőn megerősített az első megbetegedés.

Forrás: MTI

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...