Három ruhaanyag, amit egészségtelen viselni - Jobb, ha nem ilyen darabokat veszel

Annak ellenére, hogy egyes ruhák szuperül néznek ki, nagyon károsak lehetnek a bőrünkre és az általános egészségügyi állapotunkra nézve. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

Jobb, ha ezeket nem viseled sűrűn

A rossz közérzettől kezdve, a bőrkiütéseken át, egészen az émelygésig, különböző kellemetlen tüneteket okozhat egy-egy rosszul megválasztott ruhadarab. Nem kell megijedni, a boltokban kapató kedvenceink többsége nem okoz ilyen kínzó tüneteket, ám van néhány olyan textil, amit jobb, ha kerülünk. Lapozd fel galériánkat a részletekért, mutatunk kapásból három ilyet!

Poliészter - A poliészter az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt szintetikus szövet. Annak ellenére, hogy természetes összetevőkből áll, mint például pamut keverék, mégis igen káros lehet az egészségünkre. A bőr nehezen lélegzik, emelkedik a testhőmérséklet, ezek pedig elősegítik a vegyianyagok felszabadulását, amit később felszívhat a bőrünk is. Ez különféle problémákat és irritációkat okozhat, mint például kiütések, viszketés, bőrpír, ekcéma és dermatitis.
Kattints a további képekért!

A Föld az elkövetkezendő években sem lesz biztonságban.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!