Felejtsd el a nyomasztó kórházakat - Itt szállodai szinten gyógyulhatsz!

A harkányi gyógyvíz gyógyító hatását az elmúlt 60 év során tünetmentessé vált több tízezer beteg igazolja. A gyógyhely múltja a 19. század első felére nyúlik vissza, amikor egy szerencsés véletlen folytán rátaláltak az ott rejlő természeti kincsre, a gyógyvízre. (x)

Kibővült a harkányi kórház

Az itt alapított rehabilitációs centrum megteremtette a mozgásszervi rehabilitáció alapjait, és felismerte a gyógyvíz a psorisasisra és nőgyógyászati gyulladásokra kifejtett jótékony hatását. 2015-től már a Harkányi Psoriasis Centrummal, a 45 szobás szállodai színvonalú épületszárnnyal bővülve várja az ide érkező vendégeket. A centrumban a pikkelysömörben szenvedők, valamint a nőgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációra szorulók szinte teljes köre gyógyulást talál, kulturált, családias környezetben, mindezt egybekötve az üdüléssel, pihenéssel.

A kezelésekről

A központ az ország egyik legnagyobb mozgásszervi panaszokat kezelő intézményeként teljesen akadálymentesített környezetben, számos betegségcsoportban végez eredményes és a betegek körében népszerű rehabilitációs tevékenységet. Célja a napi tevékenységükben átmenetileg vagy véglegesen korlátozott betegek mozgásfunkcióinak helyreállítása, illetve a megmaradt funkciók erősítése, az életminőség javítása.

A krónikus nőgyógyászati betegségek jelentős életminőségi és munkaügyi problémát jelentenek mind a társadalom, mind szűkebb családi környezet számára. Alternatív terápiás eljárásként fontos helye lehet a gyógyhatású anyagoknak, így a gyógyvíznek is. A különböző balneoterápiás eljárások a nők ezreinek adták vissza a normális élet, az eredményes nőgyógyászati rehabilitáció lehetőségét. A nőgyógyászati ellátás sokszor műtéteket, gyógyszeres kezeléseket kiváltva javítja a betegek életminőségét, segíti a meddőség és az endometriózis kezelését.

Nézd meg a kisfilmet, hogy hogyan gyógyítja a kénes víz a meddőséget!

A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban, mint a HPC központi intézményében a pikkelysömörös betegek kezelése a természetközeli fürdőkúra és a klasszikus bőrgyógyászati terápia elemeinek felhasználásával zajlik. A komplex kezelések a friss, a kutaktól zárt rendszeren át érkező termálvizet tartalmazó kádfürdők köré épülnek. A vízben oldott sók és a friss vízben található, onnan felszabaduló, a bőrön és a légutak hámján keresztül felszívódó kéntartalmú gáz segítik a bőrtünetek gyógyulását.

Gyógyulj szállodai színvonalon!

Látogass el a Harkányi Psoriasis Centrumba, gyógyulj szállodai színvonalon, és élvezd a magas minőségű egészségturisztikai ellátást. A kezelések járóbeteg-beutalóval is igénybe vehetőek, a gyógyászati kezelésekhez külön szakrendelők állnak a betegek rendelkezésére. A létesítmény saját tornatermekkel, masszázs és elektroterápiás helyiségekkel rendelkezik. Emellett közvetlen átjárás biztosított a gyógyvizes medencecsarnokba és a súlyfürdőbe is. A gyógyuláson túl felüdülésre vágyók igénybe vehetnek olyan kiegészítő szolgáltatásokat, mint a wellness medence, szolárium, szauna és a különféle frissítő- és reflex masszázsok.

Oldalak