A biztonságunk érdekében mindig főzzük meg alaposan a babot, mielőtt tejtermékkel kombináljuk. A babot legalább másfél órán át főzzük forráspont felett, majd hűtsük le, és csak ezután adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt. Alternatíva, hogy használjunk konzerv babot, amely már hőkezelt és biztonságos, a hosszú főzés ugyanis nemcsak a lektin mennyiségét csökkenti, hanem fordított esetben a toxikus keverékek kialakulását is meggátolja.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A biztonságunk érdekében mindig főzzük meg alaposan a babot, mielőtt tejtermékkel kombináljuk. A babot legalább másfél órán át főzzük forráspont felett, majd hűtsük le, és csak ezután adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt. Alternatíva, hogy használjunk konzerv babot, amely már hőkezelt és biztonságos, a hosszú főzés ugyanis nemcsak a lektin mennyiségét csökkenti, hanem fordított esetben a toxikus keverékek kialakulását is meggátolja.