Egészség

Orvosok óva intik az embereket, hogy ne kövessék a netes utasításokat, miszerint ecettel és fokhagymával kezelhetőek a nemi betegségek

Az internet tele van hasznos tippekkel, de ha az egészségedről van szó, talán érdemes inkább felkeresni az orvost, mintsem felcsapni a Google-t.

Nemibetegség kezelése a YouTube-on?

Nem könnyű védekezni az interneten terjedő téves információ rengeteg ellen, de egy kis józan ésszel a nagyon egyértelmű átveréseket, álhíreket és téves adatokat azért ki lehet szűrni. Különösen fontos ezt alkalmazni akkor, ha éppenséggel az egészségünkről van szó. Persze, sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy az aktuális tüneteinkre rákeressünk a neten, de azért ennek is van határa, mégpedig az, hogy lehetőleg ne kezdjük el magunkat otthon házi praktikákkal kúrálni és forduljunk orvoshoz, főleg olyan komoly helyzetben, mint egy nemi betegség.

A YouTube videómegosztó oldalon terjednek olyan tartalmak, melyben javaslatokat nyújtanak a nemi betegség kezelésére, melyről a Daily Mail írt bővebben. A cikkből kiderül, hogy a videókban azt javasolják, hogy napi három gerezd fokhagymával lehet gyógyítani a nemi fertőzéséket, emellett érdemes tíz perces fürdőt venni almaecet, szódabikarbóna és teafaolaj oldatában. Javasolják még, hogy a nemi szerveinket kezelgessük fokhagymába áztatott vattapamacsokkal, de a videók szerint nem érdemes megfeledkezni az ecetes meleg vizes alsó mosakodásról sem, míg meg nem szűnnek a tünetek.

A Daily Mail megkérdezett egy szakértőt, dr. Rick Viney urológust a témában, aki kristálytisztán kifejezte, hogy a videókban népszerűsített gyógymódoktól erősen tartózkodni kell. Viney szerint a nemi betegségek esetében súlyos egészségügyi helyzetről van szó, amely orvosi kezelést igényel és beláthatatlan körülményekkel járhat, ha valaki házi praktikákkal akarja gyógyítani magát.

A videókon már több százezres nézettség van, melynek egy része vélhetően csak szörnyülködésből tekintette meg a videót, de muszáj azt hinnünk, hogy vannak, akik tényleg így akarják gyógyítani magukat.

Forrás: Daily Mail Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!