Bár a gyümölcsök általában egészségesek és tápanyagban gazdagok, a túlzott fruktózfogyasztás – különösen feldolgozott formában, például magas fruktóztartalmú kukoricaszirupként – negatívan befolyásolhatja a májat. A Harvard Health Publishing szerint a magas fruktózbevitel zsír felhalmozódásához vezethet a májban, növelve ezzel a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) kockázatát.
4/4
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Bár a gyümölcsök általában egészségesek és tápanyagban gazdagok, a túlzott fruktózfogyasztás – különösen feldolgozott formában, például magas fruktóztartalmú kukoricaszirupként – negatívan befolyásolhatja a májat. A Harvard Health Publishing szerint a magas fruktózbevitel zsír felhalmozódásához vezethet a májban, növelve ezzel a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) kockázatát.