Szakértő dolgozta ki: így sportolj és étkezz, ha fogyni akarsz

Ha igazán komolyan gondolod, hogy le szeretnél fogyni, alaposan meg kell tervezned az étrendedet és össze kell állítanod egy edzésprogramot. Szakértőnk, Czanik Balázs a segítségedre lesz - olvasd el, mit ajánl!

Helyes táplálkozás és edzésprogram

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

Ha jelentősebb súlyfelesleggel rendelkezünk, az egészségünk érdekében egy gyökeres életmód-változtatásra van szükségünk, mind a táplálkozás, mind a mozgás tekintetében. Fontos, hogy bennünk szülessen meg az elhatározás, és a fokozatosság elvét szigorúan betartva, lépésről lépésre kell haladnunk. Egy drasztikus táplálékmegvonással és kíméletlen, megerőltető testedzéssel, könnyen veszélybe sodorhatjuk az egészségünket. Lényeges dolog, hogy rendszert vigyünk az életünkbe. Próbáljunk napi több alkalommal, kisebb mennyiségben, alacsonyabb kalóriatartalmú egészséges táplálékokat fogyasztani. A többszöri mértékletes táplálkozással elkerülhető az úgynevezett kiéhezettség állapota.

A helyes táplálkozás mellé, elengedhetetlen a módszertanilag összeállított edzésprogram. Az edzettségi állapotunkat, a súlyfeleslegünk figyelembe vételével kell felépíteni. Az első 1-2 hónapban felkészítjük, és rendszerességre szoktatjuk az izmokat, mely szerint heti három alkalommal a teljes izomzatra kiterjedő elsősorban saját testsúllyal végezhető gyakorlatokat. Majd egy 30 perces könnyű aerob jellegű mozgást végzünk. Ezt az edzésprogramot úgy kell összeállítani, hogy 2 edzésnap között tartsunk legalább 1 pihenőnapot, így regenerációs időt biztosítunk az izmok számára.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: All The Tests

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!