Ezt látod a fogaidon? Nagy baj lehet belőle, ha nem fordulsz hamar fogorvoshoz

Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.

Jobb minél hamarabb eltávolítani a fogakról

A fogkő, más néven dentális kalkulusz, a fogakon és az íny alatt képződő megkeményedett lepedék. A fogkő kialakulása a szájban lévő baktériumok, a nyál és az ínyből származó folyadék által a fogakra rakódott plakk ásványosodásával kezdődik.

Ez a folyamat megöli a plakkban lévő baktériumsejteket, de a durva és megkeményedett felület ideális alapot biztosít további plakk képződéséhez. Ha a plakkot nem távolítjuk el rendszeresen, rövid időn belül fogkővé keményedhet, ami súlyos fogászati problémákhoz vezethet.

Azonban miért fontos ezt eltávolítani, és milyen ételeket érdemes kerülni, azt a galériánkban megmutatjuk!

Először is fontos, hogyan ismerjük fel. A WebBeteg is leírja, a fogkő kezdetben világos, sárgás színű és viszonylag puha, majd idővel barnássá válik és keménysége is fokozódik.
Kattints a további képekért!

Magyarországon is rengeteg embernél diagnosztizálnak ilyen típusú rákot, amivel azonnal fogorvoshoz kell fordulni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.