Egészség

Nézz szét a kertedben: nálad is ott lapul a csodaszer, ami természetes úton csökkenti a koleszterinszintet

A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.

Nem mindenki lelkesedik érte

Akad, aki szándékosan veti, megint más pedig mindent megtenne, hogy végre megszabaduljon tőle: a tyúkhúr az ellentmondásos hírű növények táborát gyarapítja - írja friss cikkében az Agroinform.hu. Ha a kiskertedben van, akkor akár az egyik leghasznosabb gyógynövény is válhat belőle, a szántóföldeken viszont rengeteg bosszúságot képes okozni. De vajon hogyan védi a tyúkhúr az egészségünket, és mit tegyünk annak érdekében, hogy minél több pozitív hatását tapasztalhassuk meg?

A tyúkhúr vagy közönséges tyúkhúr (csibehúr, tikhúr, tyúkbegy) (Stellaria media) a szegfűvirágúak (Caryophyllales) rendjébe, ezen belül a szegfűfélék (Caryophyllaceae) családjába tartozó, általánosan elterjedt, a nitrogénben gazdag talajokat kedvelő gyomnövényfaj. Egyéves, hideg évszaki növény; ősszel vagy télen csírázik, majd áttelel - írja a Wikipédia.
Kattints a további képekért!

Az algafogyasztás előnyeit a japánok már évszázadok óta ismerik. Ez az a táplálékkiegészítő ugyanis, aminek a fogyasztása elképesztő mértékben képes hozzájárulni az egészségmegőrzéshez és a kutatások alapján a már kialakult egészségügyi nehézségek kezeléséhez is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.