Egészség

Vedd komolyan a jeleket: a megfázás ez az 5 tünete akár fej- és nyakrákra is utalhat

Ha ezeket tapasztalod, jobban teszed, ha mielőbb orvoshoz fordulsz a problémáiddal.

Alattomos tünetek

A fej- és nyakrák egy olyan orvosi kifejezés, amit számos különböző rosszindulatú daganat leírására használnak, melyek a gégében, a torokban, az orrban, az orrmelléküregben és a szájban alakulnak ki. A Cancer Research UK szerint az Egyesült Királyságban évente körülbelül 12.000 embernél diagnosztizálnak fej- vagy nyakrákot, ám ennek felismerése gyakran bonyolult feladat elsőre, hiszen a szájat, a torkot vagy épp az orrot megtámadó rák tünetei gyakran hasonlítanak egy átlagos, ártatlannak és jelentéktelennek tűnő megfázás szimptómáihoz. Galériánkban 5 olyan tünetet mutatunk, amely egyaránt lehet a megfázás, illetve valamilyen rákos megbetegedés jele is!

A tartósan bedugult fülek, illetve a krónikus fülfájás a megfázás gyakori jele, és általában akkor fordul elő, amikor az Eustach kürt, azaz a hallószervnek azon csöves része, mely a dobüreget köti össze a garatüreggel, begyullad. Ha azonban a probléma hosszú távon fennáll, az nasopharyngealiw carcinómára is utalhat, egy rákfélére, melynek ismert okozója az Epstein-Barr vírus. Ez a megbetegedés a torok azon részét érinti, amely az orr hátsó részét a száj hátsó részével köti össze, az érintetteknél pedig előfordulhatnak komoly fülfájdalmak, duzzadt arc, az orr gennyedzése, valamint vérzése, illetve megduzzadt nyirokcsomók is.
Kattints a további képekért!

Az aminosavak olyan szerves vegyületek, amelyek nélkülözhetetlenek az életben maradáshoz. Rengeteg aminosavat ismerünk már, és szerencsére akadnak olyanok is, amelyek egyes betegségekkel is képesek felvenni a küzdelmet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Bebizonyosodott, hogy Krausz Gábor és Mikes Anna kapcsolatát semmi sem tudja megrendíteni. Valóban szerencsések lehetnek, hogy egymásra találtak.
Fashion&Beauty
Azt gondolnánk, hogy a magas nőknek nem jelent kihívást a mindennapi öltözködés, mert modell alkatuknak köszönhetően szinte bármit felvesznek, az divatosan áll nekik. Pedig ez nem így van, az egyik...
Lifestyle
A Mérleget ma hatalmas csalódás éri. Napi horoszkóp!