Ezért szükséges reggelizned minden nap

Gyakran kihagyod a reggelit? Ennivaló nélkül indulsz munkába? Rosszul teszed! Egy friss kutatás bebizonyította, hogy azok, akik rendszeresen reggeliznek, több kalóriát égetnek el, gyorsabban fogynak és vércukorszintjüket is jobban kordában tudják tartani, mint azok, akik a nap első felében nem esznek semmit.

Reggelizz!

A Bath-i Egyetem kutatói a reggeli étkezési szokások energiaszintre gyakorolt hatását vizsgálták. A felmérésben 21 és 60 év közötti alanyok vettek részt hat héten keresztül, akiket véletlenszerűen két csoportra osztottak szét.

Az egyik csoport déli 12 óráig egyetlen kalóriát sem fogyasztott, míg a többiek 11 előtt már 700-at, ebből 350-et a felébredést követő két órán belül.

A közhiedelemmel ellentétben azok, akik reggeliztek, azt tapasztalták, hogy kevésbé éreznek vágyat a napközbeni nassolásra. Emellett, ahogy telt a nap, a vércukorszintjük is jobb lett a többiekénél.

Dr. James Betts, az egyetem oktatója és a kutatás vezetője az American Journal of Clinical Nutrition című lapnak elmondta, azok, akik reggeliztek, több kalóriát égettek el.

Sokan azt gondolják, hogy mindez azért történt, mert kevesebbet nassoltak és fokozódott az anyagcseréjük, ám valójában ez annak köszönhető, hogy az étkezés jótékony hatásaként sokkal aktívabbá váltak, így sokkal szívesebben mozogtak.

A kutatási eredményekhez egyébként hozzátartozik, hogy a résztvevők étrendje a nap többi részében nem változott, és a reggelizőknek sem írták elő, hogy mit ehetnek.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot és oszd meg másokkal is!

Ezt is ajánljuk: 4 dolog, amit tudnod kell a gluténról - Katt ide!

Fotó: infertility.org

Oldalak

Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...