Újabb meghökkentő részletek derültek ki az Észak-Koreában tomboló rejtélyes járványról

Az ország vezetése mindeddig nem tájékoztatta arról a világ közvéleményét, hogy milyen típusú járvánnyal is állnak szemben, azonban a találgatások máris megkezdődtek.

Rejtélyes béljárvány csapott le az észak-koreaiakra

Múlt héten a Femcafe.hu is írt az Észak-Koreában terjedő titokzatos járványról, mellyel kapcsolatban még mindig nem hajlandó pontos adatokat közölni az ország vezetése. Eddig csupán annyit lehetett tudni, hogy az Észak-Korea délnyugati régiójában található Hedzsu városban robbant ki az „akut bélfertőzéses járvány”. Arról azonban nem láttak napvilágot konkrét információk, hogy a hozzávetőleg 300 ezer fős településen hányan fertőződtek meg.

A CNN most újabb adatokat közölt az akut enterológiai járvánnyal kapcsolatban: információik szerint a betegségben körülbelül 800 család lehet érintett. Jóllehet az észak-koreai beszámolók a mai napig nem konkretizálta, hogy milyen típusú járványról van szó, a találgatások máris megkezdődtek, mégpedig a szomszédos Dél-Korea részéről, ahol azt suttogják, tífuszról van koleráról lehet szó.

Fotó: 123rf

Így küzdenek a betegség ellen

Az észak-koreai média szerint a hatóságok általános karantén-intézkedésekkel és "intenzív szűrővizsgálatokkal" küzdenek a járvány meggátolásáért. Megkülönböztetett figyelemben részesítik a veszélyeztetett csoportokat, vagyis az időseket és a gyermekeket.

A hedzsui egészségügyi szakemberekkel egy központi állami csoport dolgozik együtt: közösen végzik a csatornák és egyéb hulladékok fertőtlenítését, ekként gondoskodva a családok biztonságos vízellátásáról.

A tartomány, ahol a titokzatos járvány felütötte a fejét, jelentős mezőgazdasági terület, így kiemelt cél az is, hogy a helyi termelésben ne legyen fennakadás. Észak-Koreában jelenleg nemcsak élelmiszerhiánnyal küzdenek, de már az állami vezetés is elismerte, hogy náluk is megjelent a koronavírus.

Fotó: 123rf

A WHO vészhelyzeti bizottsága azt fogja megvizsgálni, hogy "nemzetközi aggodalomra okot adó lehetséges közegészségügyi veszélyhelyzetnek" minősül-e a majomhimlő.

Leadfotó: 123rf

Oldalak