Egészség

Ez várhat Magyarországra az újabb járványhullám alatt

Néhány hónapon belül hazánkat is elérheti a koronavírus-járvány újabb hulláma.

Egyre több országban tűnik fel az indiai mutáns

A védőoltások védenek az indiai mutáció ellen is, de csakis akkor, ha a második védőoltást is felvettük a két dózisos vakcinákból – nyilatkozta az M1 műsorának Kacskovics Imre immunológus.

„A második oltást is fel kell venni, az biztosítja ugyanis, hogy egy tartós immunitás, tartós immunválasz alakuljon ki a szervezetben”

– mondta el az ELTE Természettudományi Karának dékánja.

Az esetleges negyedik hullámról a szakember elmondta, hogy később biztos lesz emelkedés, az igazi kérdés csak az, hogy mekkora. Az immunológus azonban felhívta a figyelmet, hogy az emelkedés mértéke attól is függ majd, milyen arányú az ország átoltottsága.

A vírust már nem lehet kordában tartani, egyénileg kell védekeznünk ellene – mondta Kacskovics, aki azt is kiemelte, hogy nem lehet megjósolni, Magyarországon mikor fog berobbanni a következő járványhullám.

A szakértő ugyanakkor a védőoltások elterjedésének és a korábbi hullámoknak köszönhetően nem vár nagyon erőszakos, magas hullámot és súlyos általános fertőzöttséget Magyarországon – írja az Infostart.

Biztonságosak és hatékonyak a Pfizer Covid-vakcinái a hat hónapos és négyéves kor közötti gyerekek számára

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.