4 gyógynövény erős menstruációs vérzés ellen - Görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatásuk is van

Ha erős menstruációs vérzésed szokott lenni, te is tudod, mennyire kellemetlen az ilyen helyzet. Most összeszedtünk 4 gyógynövényt, mely csillapítja a vérzést és oldja a görcsöket, ezáltal megkönnyíti a nehéz napokat. Olvass tovább!

Pásztortáska

A pásztortáska kiváló véralvadást segíti gyógynövény, ezáltal vérzéscsillapító hatása is van. Erős menstruáció esetén igazi megváltás, hiszen csökkenti a vérzés mennyiségét. A növény flavonoidokat, vérzéscsillapító peptideket, kálium és kalcium sókat, kolint és tiramint tartalmaz, ezek miatt gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása is intenzív. Erős menstruációs vérzés esetén napi két csésze pásztorsáska teát kell innod. Beszerezhetsz pásztorsáska tinktúrát, mely csalánteába csepegtetve is eléri a kívánt hatást.

Palástfű

A palástfűnek nagymértékű vérzéscsillapító, az erek áteresztő képességét csökkentő hatása van. A menstruációs ciklus 15-18. napján ajánlott a fogyasztása, naponta két-három csészével kell meginnod belőle. A terhesség harmadik hónapjától is érdemes elkortyolgatni méhszalag stabilizáló, erősítő hatása miatt. Menstruációs problémákra a pásztorsáskával együtt alkalmazva nagyon hatásos.

Kattints a következő oldalra további gyógynövényekért!

Fotók: gyomnovenyek.hu, lechim-prosto.ru

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!