Egészség

Enyhíti a menstruációs fájdalmakat és javítja az agyműködést - Te is imádod ezt a gyümölcsöt

A legtöbb ember azért fogyasztja a banánt, mert nagyon finom, pedig nem csak az íze miatt kellene rendszeresen kóstolgatni, hanem az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt is. Elmondjuk, miért befolyásolja pozitív irányba a szervezetünk működését!

Tápláló

A banán az egyik legtáplálóbb gyümölcs: annyi kalória van benne, hogy bármikor fogyasztjuk, cukortartalma normalizálja a vércukorszintet, és feltölt minket energiával. A Házi Patika azt írja, 100 gramm banánban 374 kJ (88 kcal) energia rejtőzik, nagyjából kétszer annyi, mint az almában, körtében vagy narancsban. Betegség vagy hirtelen súlyvesztés esetén igen hasznos, sőt, egy kimerítő edzés után is életmentő lehet!

Jótékonyan hat a szívre és a vérnyomásra

Mivel ez a gyümölcs káliumban és magnéziumban gazdag, remekül karbantartja a szívet, azon belül is a szívizmokat, jótékonyan hat a vérnyomásra, és csökkenti az izomgörcsöket. De vigyázat: 100 g banánban 350-400 mg kálium lehet, így a krónikus veseelégtelenségben szenvedők ne fogyasszák!

Védi a gyomrot

Köztudott, hogy a banánnak antacid-hatása van, ami által megvéd a gyomorfekélytől. Emellett stimulálja a sejtburjánzást, megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját és megvéd a gyomorsavtól is.

Fotó: healthyfig.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.