Küzdelem a gyermekért: 4 édesanya őszinte és megindító vallomása a meddőség elleni harcról

Az utóbbi évtizedekben egyre több bizonyíték mutat rá, hogy a környezetünkben található vegyi anyagok, az úgynevezett endokrin környezetszennyezők, komolyan veszélyeztetik testünk hormonális egyensúlyát. Ezt támasztja alá az a sokkoló adat is, miszerint Magyarországon nagyjából 300.000 meddő pár él.

Nagyon gyakori probléma

Az endokrin környezetszennyezés napjaink nagyon súlyos problémája, melyet egyáltalán nem szabad félvállról venni. Ez az erőteljesen tapasztalható jelenség rendkívül súlyos egészségügyi következményekkel járhat, beleértve a hormonális egyensúly felborulását, a pajzsmirigy problémákat és a meddőséget is. Fontos tudni, hogy az endokrin környezetszennyezés következményeivel küzdőknek bizony van hová fordulniuk segítségért. A téma nemzetközileg is elismert szaktekintélye, Dr. Tűű László belgyógyász-endokrinológus és Márkus Zsolt, társtulajdonos éppen e célból nyitotta meg 2017-ben az EndoCare Intézetet, ahol teljes körű és megbízható orvosi kezelésben lehet része minden páciensnek. A továbbiakban 4 példaértékű, elképesztő kitartással rendelkező hölgy történetét ismerheted meg, akiknek hosszas küzdelem után sikerült elérniük életük egyik legnagyobb álmát, hogy édesanyává válhassanak.

Orsolya története

Orsolya, az EndoCare Intézet páciense mindig is várakozva gondolt az anyaságra, számára egyértelmű volt, hogy egy nap édesanyává szeretne válni. Egy év sikertelen próbálkozás után döntött úgy, hogy nőgyógyászhoz fordul a problémával, aki viszont azt tanácsolta, hogy keressen fel egy endokrinológust. A szakember által javasolt táplálékkiegészítők szedése után sem történt drasztikus változás a hormonális értékeket tekintve, Orsolya ezért aztán azt a tanácsot kapta, hogy forduljon egy meddőségi szakemberhez, így került kapcsolatba az EndoCare Intézettel. „Pár itthoni lombik után mi külföldre vettük az irányt és még ott is csináltunk jó párat és aztán a hetedik beültetés hozta el a sikert" - mesélte Orsolya saját, személyes történetét.

Gitta története

Orsolya természetesen nem az egyetlen, akinek végül boldog befejezéssel zárult a története. Gitta 16 évesen fordult először orvoshoz, mert akkor még nem volt menstruációja. Ekkor azt mondták neki, hogy a hormonális eredményei szerint nem biztos, hogy valaha lehet gyermeke. Időre volt szüksége, hogy feldolgozza a hírt, majd orvosról orvosra járt a szüleivel és mindenféle homeopátiás készítményeket is kipróbált a megoldás reményében. 20-21 évesen aztán egy olyan fogamzásgátlót írtak fel neki, melynek következtében elképesztően gyors súlynövekedést és mély depressziót kezdett tapasztalni, ezért mindenképpen úgy döntött, valami más megoldást kell találnia. „2017-ben döntöttük el, hogy babát szeretnénk. Akkor már jobbak voltak az eredményeim, de közben megkaptam a diagnózist, hogy PCOS, inzulinrezisztencia és pajzsmirigy alulműködés is kialakult" - mondta Gitta. Később életmódváltással és különféle gyógyszeres kezelésekkel tovább küzdött a babáért, miközben párja mindvégig támogatta őt, egészen Gitta 16 éves kora óta. Gitta szervezete egyre inkább kezdett kimerülni és lelkileg is mélypontra került a sikertelen próbálkozások után. Amikor megkapták az ajánlást a lombikra, a Covid szólt közbe, leállították egy időre ezeket a folyamatokat. Végül Gittát a rengeteg kudarc után mégis elérte a csoda - miután az EndoCare Intézetben hormonháztartását helyreállították- végül teljesen spontán módon, mindenféle beavatkozás nélkül esett teherbe és ma már kétgyermekes anyuka.

Éva története

„Én gyerek fejjel mindig azt gondoltam, hogy lesz minimum három gyermekem és én egy főállású anyuka leszek. Aztán az élet úgy alakult, hogy mégsem így lett, bár most már elindultunk az úton" - mesélte Éva, szintén az EndoCare páciense, akit egész életében gyermekek vettek körül. 15 éve lett anyakönyvvezető, az első években pedig csak kisbabákat anyakönyvezett. Bár férjét egészen későn ismerte meg, már első randevújukon szóba került a gyermekvállalás kérdése, mindig is egyértelmű volt számukra, hogy szeretnének kisbabát. Az élet viszont rengeteg akadályt gördített az útjukba, 3 év küzdelem és külföldi segítség igénybevétele után viszont sikerült teherbe esnie. Rengeteg segítséget kapott az EndoCare szakembereitől is, akik jelenleg is fogják a kezét és figyelemmel kísérik terhessége minden mozzanatát.

Orsi története

Orsiban már a küzdelem közepén fogalmazódott meg, hogy gyermeket szeretne, neki ugyanis a harmincas évei elején hirtelen teljesen elmaradt a menstruációja. Jó néhány év telt el, mire sikerült rájönnie, hogy ez részben a súlycsökkenést szolgáló drasztikus módszereknek volt köszönhető. Hamarosan nála is PCOS-t diagnosztizáltak, ez pedig nem sokkal később az EndoCare Intézményhez vezette őt. A küzdelem nehézségét leginkább az adta, hogy Orsinak a kezelések ellenére sem kezdett el egészségesen működni a szervezete. Végül viszont mégis sikerrel zárult a hosszas próbálkozás, Orsi ugyanis 5 év ciklustalan időszak után aztán spontán teherbe esett.

A téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyének, Dr. Tűű László belgyógyász-endokrinológusnak a vezetésével alapított EndoCare Intézet 2017-ben nyitotta meg kapuit, hogy teljeskörű és megbízható orvosi kezelést nyújtson a hozzájuk forduló pácienseknek. A jelenségről az orvosigazgatóval, illetve az Intézet társtulajdonosával, Márkus Zsolttal beszélgettünk.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...