Egy fantasztikus gyümölcs - A barack jótékony hatásai

Az őszibarack az egyik olyan gyümölcsünk, amelyet szinte mindenki szeret és ráadásul számos jótékony hatással is rendelkezik az egészségünk és a bőrápolás tekintetében is. Ezért nem érdemes csupán frissítő őszi gyümölcsként tekintenünk rá.

A két legkedveltebb barack az őszi és a kopasz barackként emlegetett nektarin. Mindkettő rendkívül finom őszi gyümölcsünk és nem utolsó sorban valódi csodaszerek, ha az egészségünkről van szó.

Magas vitamintartalom
Főleg A- és C-vitamint tartalmaz az őszibarack, de ezen kívül fontos ásványi anyagok is találhatóak benne. Főleg magnézium-, kalcium- és borontartalmát érdemes kiemelni. A magnézium és kalcium egyaránt fontos a csontjaink, illetve az idegrendszerünk egészségéhez. A boron pedig a megfelelő hormonszintért felelős. Az őszibarack kopasz változata, vagyis a nektarin szintén rendkívül jó A-vitamin forrás. A boron mellett pedig szelént és káliumot is tartalmaz.

Antioxidánsok
Mindkét változat esetében igaz, hogy magas vitamintartalmuk miatt kiváló antioxidáns forrása a szervezetünknek, így a betegségek megelőzéséhez érdemes mindkettőt nagyobb mennyiségben fogyasztanunk.

Vérnyomáscsökkentő
Az őszibarackban és a nektarinban található ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon hatásos segítség a magas vérnyomás csökkentéséhez, ráadásul nagy mértékben hozzájárul a különböző gyulladásos betegségek megelőzéséhez és az izmok megfelelő működéséhez is.

Emésztésjavító
A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a barackot is érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztania azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek, ugyanis jelentősen javítja ezeket a problémákat. Ezen kívül vízhajtó hatással is rendelkezik, így a vesék és a húgyvezeték tisztításában is nagy szerepe van a baracknak.

Arcpakolás
A kozmetikai iparban is szívesen használják a barack jótékony hatásait, főleg az arcbőr ápolásában lehet segítségünkre. Többek között érdemes pattanásos bőrre, illetve a száraz bőr ápolására krém formájában, vagy esetleg valamilyen arcpakolásként alkalmaznunk. De a különböző bőrsérüléseket is kiválóan kezelhetjük a barackkivonatú krémek használatával.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!