Máriatövissel a toxinok ellen - Tavaszi méregtelenítés

Egyre divatosabbá válik a méregtelenítés témája, úton-útfélen találkozunk vele. De pontosan mit takar ez a kifejezés, miről szól ez a folyamat? Hihetetlen, mennyi minden károsítja a szervezetünket, nap mint nap… Kinek, mikor, mennyi ideig és milyen módszerrel érdemes méregteleníteni? Íme, néhány hasznos tudnivaló kezdő és haladó méregtelenítőknek egyaránt.

Mindenki számára ismert tény, hogy a környezetszennyezés, a túlzott alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás káros hatással van az egészségre. Ám arról már ritkábban hallunk, hogy a különböző cukrozott italok, a mesterséges adalékanyagok, egyes illat- és tisztítószerek, no és a gyógyszerek (köztük a fogamzásgátló tabletták is!) károsíthatják a májat.

A méregtelenítés valójában nem más, mint szerveink, különösképpen májunk munkájának megkönnyítése, a káros anyagok és szabadgyökök semlegesítésére tett kísérlet. A tisztulás folyamatának sok típusa van: némelyek igen kemény munkát és lemondásokat követelnek, míg más módszerek játszi könnyedséggel kivitelezhetők. Utóbbi megoldásra jó például szolgálhatnak az olyan étrend-kiegészítő lágyzselatin kapszulák, mint például a Silegon Méregtelenítő Kapszulák, a bennük rejlő máriatövis gyógynövény kivonatának köszönhetően. A méregtelenítést így másodpercek alatt megoldjuk, de a mozgástól és az egészséges táplálkozástól ez esetben sem tekinthetünk el. Továbbá fontos hangsúlyozni, hogy az étrend-kiegészítők használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Apropó, máriatövis… A természetben évezredek óta fellelhető ez a gyógynövény, amelynek hatóanyagát ma már az orvostudomány is célzottan alkalmazza a káros anyagok semlegesítésére. Hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a májsejtek normális regenerációjához, elősegíti a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Sőt, emésztőrendszerünk működését is serkenti! A nyár közeledtével nem árt belekezdeni egy méregtelenítő kúrába, így segítve elő a formás alakot, a jó közérzetet és az emésztőrendszer megfelelő működését.

Egy két hónapos méregtelenítési programot úgy képzeljünk el, mintha pajzzsal vennénk körül májunkat – létfontosságú szervünk hálás lesz érte. „Vannak olyan élethelyzetek, amikor kiemelten fontos lehet szervezetünk méregtelenítő funkcióinak segítése azzal, hogy odafigyelünk az étkezéseinkre és az életmódunkra. Különösen érdemes ezt megfontolniuk például azoknak, akik munkájuk során gyakran kerülnek kapcsolatba festékekkel, vegyszerekkel. Ilyen szempontból veszélyeztetett foglalkozásúak a szobafestők, autószerelők, borászok, de a testépítők és kozmetikai szolgáltatóiparban dolgozók is. Akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszert, mindig konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mielőtt szervezetük megsegítése érdekében méregtelenítő kúrába kezdenek ” – tanácsolja Györki Niké dietetikus.

Tipp: A kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes őrlésű gabonákban, sovány húsokban, halakban, energiamentes folyadékban (vagyis vízben) gazdag táplálkozás és a testmozgás együttese segíti a méregtelenítés folyamatát.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!