Fogadjunk, hogy még nem hallottál erről a gyümölcsről! Pedig az inkák ettől voltak olyan egészségesek

Az inkák gyümölcsének is hívják a lucumát, ezt a kívül zöld, belül aranysárga gyümölcsöt. Természetesen édes ízéért és jótékony hatásaiért már évszázadok óta fogyasztják. Nézzük, miért érdemes neked is megismerkedned vele!

1. Egészségessé teszi a bőrt

A lucuma gyulladáscsökkentő hatású, ami leginkább a bőr összetételén érezhető: fiatalossá, gyönyörűvé varázsolja azt, hiszen minden bőrhibát, sebet, aknét, pattanást eltüntet, és hozzájárul a természetes regenerációhoz. Ha valaki remek öregedésgátlót keres, akkor fogyasszon minden nap lucumát.

2. Rengeteg antioxidánst tartalmaz

A lucuma az egyik legjobb forrása az antioxidánsoknak, amik hozzájárulnak a káros szabadgyökök elpusztításához, ezzel együtt a daganatos betegségek kialakulásának megelőzéséhez. Az antioxidánsok a gyümölcs gyulladáscsökkentő hatását is felerősítik. Szakértők szerint ez a tulajdonság akkor jön ki igazán, ha lé formájában fogyasztjuk a lucumát.

Kíváncsi vagy, mi a 10 legerősebb antioxidáns? Olvasd el cikkünket!

3. Babáknak is tökéletes

A lucumát kellemesen édes íze miatt, valamint azért, mert könnyű lenyelni és beleharapni, a babák is nyugodtan fogyaszthatják. Főleg azoknak a kicsiknek ajánlják, akiknek gond van az emésztésükkel; a lucuma révén csillapodik a fájdalom, a lurkó gyomra egyszerűen fel tudja dolgozni, és ráadásul valami természetes és egészséges is bejut a szervezetébe.

Fotó: finedininglovers.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!