Rákkeltő az E171: ezekben az élelmiszerekben találkozhatsz vele

Az E171, vagyis más néven a titán-dioxid adalékanyag felhasználásával készített élelmiszereket rákkeltőnek mondták ki, mégis van még, amiben megtalálható.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint nem biztonságos használni a színezéket
A modern élelmiszeriparban számos adalékanyagot használnak, hogy javítsák a termékek megjelenését, ízét és eltarthatóságát. Az egyik ilyen adalékanyag a titán-dioxid, amelyet E171 néven is ismerünk. Az utóbbi években azonban egyre több kutatás és vita övezi ennek az anyagnak a biztonságosságát.
A titán-dioxid egy fehér színezék, amelyet széles körben használnak az élelmiszeriparban, kozmetikumokban és gyógyszerekben.
Hiába tiltottuk be, mégis vigyáznunk kell, mert akadhatnak olyan élelmiszerek, amikben benne van. A galériánkban megmutatjuk, hogy mikkel kell vigyázni!

































