Bele is halhatsz, ha túladagolod ezt a vitamint, egy férfival meg is történt

Minden vitamin egészséges, de mint tudjuk, semmit se szabad túlzásba vinni. Egy férfi emiatt is halt meg. A halottkém szerint figyelmeztetni kell az embereket.

Mindennek lehetnek mellékhatásai, vagy veszélyei

A D-vitamin ott van a legfontosabb vitaminok között, amire a szervezetünknek nagy szüksége van. Legismertebb funkciója, hogy segíti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélcsatornából, és elősegíti a csontok és a fogak egészséges fejlődését és erősödését.

Maga a D-vitamin hiánya gyermekkorban angolkórt, felnőttkorban pedig csontritkulást okozhat. A D-vitamin szükséges a megfelelő sejtfejlődéshez, az immunrendszer működéséhez, és a gyulladásos, daganatos, és autoimmun betegségek megelőzéséhez is a szakértők szerint.

Természetesen a D-vitamin túladagolását általában nem a napfény, hanem a túlzott étrend-kiegészítő fogyasztása okozza. Viszont ez még halált is okozhat? A galériánkban megmutatjuk, hogy értékelte az esetet az egyik halottkém.

A D-vitamin elsődleges forrása a napfény, amelynek UV-B sugárzása hatására a bőrünkben képződik a vitamin. Ennek a termeléséhez elegendő lenne naponta 10-15 percet a napon tartózkodni, de télen, vagy ha sokat vagyunk zárt térben, ez nem mindig lehetséges. Ilyenkor érdemes táplálékkiegészítő formájában pótolni a D-vitamint, amelyet gyógyszertárakban vagy bioboltokban lehet beszerezni.
Kattints a további képekért!

Talán nem is gondolnád, de a különböző vitaminok nem csupán általános egészségünkért és jólétünkért felelősek, hanem például az öregedés folyamatát is lelassíthatják, így később kell majd megküzdenünk a mély ráncok kialakulásával.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!