Egészség

Ezek a legárulkodóbb jelek: innen tudhatod, hogy koronavírus vagy influenza támadta-e meg a szervezeted

Vannak olyan tünetek, amelyek egyértelműen jelezhetik, hogy koronavírus-fertőzéstől vagy influenzától betegedtünk-e meg, így érdemes tisztában lennünk azzal, melyik egészségügyi problémának mik az ismertetőjelei.

Kemény, betegségekkel teli téli hónapok

Köztudott, hogy télen sokkal több megbetegedést regisztrálnak, mint például a nyári hónapokban, hiszen a hideg idő beköszöntével a felső légúti betegségek sokkal erőteljesebben terjednek, sokkal több az az ember, aki elkap valamilyen nyavalyát, legyen az influenza, nátha vagy éppen a koronavírus egyik mutálódott változata. Mivel mindhárom betegség általános tünete a köhögés, az orrfolyás és a torokfájás, nagyon nehéz különbséget tenni köztük, éppen ezért sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem fordulnak orvoshoz vagy mennek el teszteltetni, mondván biztos csak influenzáról van szó. Tim Spector professzor azonban elárulta a koronavírus omikron variánsának öt legjellemzőbb tünetét, melyeket ismerve könnyedén megkülönböztethetjük a koronavírust a közönséges influenzától. Galériánkból te is megtudhatod, melyek ezek!

Az omikron variáns öt legfőbb tünete a fejfájás, a torokfájás, az orrfolyás, a fáradtság vagy levertség érzet, valamint a tüsszentés, de a koronavírusra utalhat még a láz, köhögés és a szaglás elvesztése, egyszóval olyan panaszok, amelyek leginkább a megfázásra hajaznak.
Kattints a további képekért!

Kelsey akár meg is halhat ritka betegsége miatt, ha túl sok időt tölt kint a szabadban télen, és fellép nála egy súlyos reakció.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Hajunkat parfümözni nem igazán számít újdonságnak. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen összetevőkből áll az adott parfüm, amit hajunkra permetezünk.
Lifestyle
Neked mi az 5 legjellemzőbb tulajdonságod a horoszkópod szerint? Nem biztos, hogy az, amire számítanál!
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.