Te is iszol citromos vizet? - Ha igen, akkor gyorsan felejtsd el!

Eddig talán azt hitted jót teszel a testednek, ha reggelente megiszol egy pohárral. Megmutatjuk miért tévedtél.

Most kiderül miért rossz ötlet reggelente

Számos sztárdiéta javasolja, hogy kezdjük a napot egy pohár langyos, citromos vízzel,
hiszen attól majd felgyorsul az emésztésünk és rohamtempóban olvadnak majd le
rólunk a kilók. Most viszont Horváth Kata, a Duna Medical Center dietetikusa lerántja a leplet a citromos víz mítoszról, és elmondja, hogyan árthat többet ez a reggeli rutin, mint amennyit használ, ha használ egyáltalán.

Citrom nélkül is jó a víz
A napi 2,5-3 liter folyadék- ezen belül ásványvíz fogyasztása mindenkinek ajánlott, hiszen a dehidratáció lassítja az anyagcserét, és káros az élettani folyamatokra. Tehát igaz, hogy az ajánlott vagy megnövelt vízfogyasztás érezhetően serkenti az emésztést, továbbá gyorsítja az agyi funkciókat, kedvezően hat a vérnyomásra, sőt, még a bőr is feszesebbé válik tőle, de ez bizonyítottan citromlé nélkül is működik.

Mennyi az annyi?
A hivatalos napi ajánlott C-vitamin beviteli érték 60 mg, ezzel szemben 1 szelet citrom leve körülbelül 1 mg C-vitamint tartalmaz. Ebből látjuk, hogy 60 pohár citromos vizet kellene meginnunk egy nap, hogy elérjük a megfelelő beviteli mennyiséget. A citromban megtalálható flavonoidok, antioxidánsok rákellenes hatása igazolt, de egy pohár itallal, melyben 1-2 szelet citrom van, a napi ajánlott mennyiség elenyésző részét tudjuk csak fedezni, ami a daganatos megbetegedések prevenciójához igen kevés. Hogy működik-e a fogyókúrában és hogy mire is jó a citromos víz, olvasd el a következő oldalon.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!