Egészség

A burnout-szindróma 10 jele - Innen tudhatod, hogy tönkretesz a rengeteg stessz

A kiégés (vagy burnout)-szindróma hosszú távú, fokozott érzelmi megterhelés, illetve erős stresszhatások következtében alakul ki; napjainkban egyre több ember küzd meg vele, hiszen végtelen a sora azoknak az elvárásoknak, amiknek meg kell felelnünk. Lehet, hogy te is kiégtél? Ha jellemző rád a további 10 tünet, akkor igen!

1. Nehezen kelsz fel reggel

A kortizol hormon azért (is) felelős, hogy reggel biztosítsa számodra a kellő energiát; ha az állandó stressz miatt lecsökken a mennyisége, akkor ne csodálkozz, hogy az ébredés egy kínzással ér fel.

2. Eleget alszol, napközben mégis álmos vagy

A burnout-szindróma egyik tünete, hogy hiába alszol 8 órát vagy többet, mégis úgy érzed, hogy legszívesebben lepihennél napközben. Ennek az az oka, hogy az állandó stressz úgy lemerítette a szervezeted, hogy nem tud ennyi idő alatt regenerálódni.

3. Kívánod a sós ételeket

A krónikus stressz felborítja az elektrolitok egyensúlyát a szervezetedben, aminek az lesz az eredménye, hogy iszonyatosan kívánni fogod a sós ételeket.

4. Nem tudod kezelni a stresszt

Akinél burnout-szindróma alakul ki, az egyszerűen nem bírja kezelni a stresszes helyzeteket. Lefagy, pánikba esik, ideges lesz és nem talál megoldást, csak magát készíti ki, ha valamilyen probléma felüti a fejét.

5. Felborul a ciklusod

Mint már írtuk, a krónikus stressz hatására a hormonrendszer felborul, ami magával vonzza a menstruációs ciklus felborulását is, illetve a PMS tünetek felerősödését. Akár meddőséghez is vezethet ez az állapot!

Fotó: austinholisticdr.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!