Egészség

Kerüld őket! Ezek az ételek és italok a legkárosabbak bőrünk egészségére

Talán nem mindenki örül ennek az infónak, egy jól bevált bőrápolási rutin viszont nem garantálja a csodaszép arcbőrt, általános táplálkozási szokásaink ugyanis legalább ugyanannyira meghatározó faktorok.

Így lehet egészséges arcbőrünk

Általában mindannyian küzdünk valamivel arcbőrünket tekintve. Túl száraz, túl zsíros, problémás, pattanásos, apró ráncok jelentek meg rajta… arra viszont talán kevesen gondolunk, hogy az is rengeteget hozzátesz bőrünk megjelenéséhez, milyen tápanyagokat is viszünk szervezetünkbe. A legtöbben rengeteg pénzt és energiát fektetünk a különféle bőrápoló termékek kiválasztásába, majd megvásárlásába, pedig első körben érdemesebb lenne vetnünk egy pillantást az étrendünkre. „Vannak bizonyos összetevők, melyek bevitelét erősen javasolt csökkenteni, ha egészséges bőrre vágyunk” – mondja Dr. Thivi Maruthappu, bőrgyógyász, táplálkozási tanácsadó. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, a szakértő szerint mitől is kellene mindenképpen távol tartanunk magunkat a szép és egészséges bőr érdekében!

Alkohol Talán már rengetegszer hallottad, az alkohol viszont kifejezetten rossz hatással van a bőrre, arcunk az alkoholfogyasztást követő 24 órán át fénytelennek és puffadtnak tűnhet. Ha ez nem lenne elég, az alkohol hatására bőrünk rugalmasságából is veszít, amely apró ráncokat idézhet elő, emellett pedig a bőr kipirosodásához is hozzájárulhat. Természetesen a mérsékelt alkoholfogyasztás nem jár súlyos károkkal, valamint sokat segíthetünk azzal, ha vizet is fogyasztunk két alkoholos ital között. „A nagy események előtt, amikor igazán jól szeretnénk kinézni, érdemes minimálisra csökkenteni az alkoholfogyasztást” – tanácsolja a bőrgyógyász. – „Talán már unalmasnak tűnhet ez a tanács, de valóban nagyon célszerű megfogadni.”
Kattints a további képekért!

Biztosan te is ismered a mondást: „az vagy, amit megeszel.” Így tehát nem meglepő azt állítani, általános jólétünk mellett arcbőrünkre is óriási hatással vannak étkezési szokásaink.

Leadfotó: Pexels, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.