Egészség

Ezt fogyaszd, ha semmi örömöd az életben - 5 étel és ital, ami boldogabbá tesz

Egy kis boldogságra vágysz, de nem leled sehol? Egyél, igyál! Ezek az ételek és italok javítják a kedved, kiegyensúlyozottabbá tesznek, hatásukra nem tudsz majd szomorúan tekinteni a világra. Olvass tovább!

Dió

Egy szem dióban 4 gr protein és 2 gr rost van, állítja Elisa Zied,amerikai dietetikus. Emellett remek forrása a magnéziumnak és foszfornak – előbbi azért fontos, mert az alacsony magnéziumszintet a depresszióval szokták összekapcsolni. A dió egyébként gazdag sejtvédő antioxidánsban, de nagyon szegény szénhidrátban – a szénhidrát arról ismert, hogy hirtelen megemeli a vércukrot, ami hangulatingadozásokat is okozhat. Minél több dió, annál nagyobb kiegyensúlyozottság és boldogság!

Javasolt mennyiség naponta: 6-8 szem

Kelkáposzta

A kelkáposzta kiapadhatatlan forrása az A-, K-és C-vitaminnak, valamint a magnéziumnak, utóbbinak fontosságát a az előző bekezdésben már olvashattad. A kelkáposzta amellett, hogy megakadályozhatja a depresszió kialakulását, még rostban és rézben is gazdag. A rézről már régóta tudják, hogy éltető nyomelem; szinte minden élettani folyamatban szerepe van, már kisfokú hiánya is komoly következményekkel jár.

Javasolt mennyiség naponta: 5-6 levél

Fotók: diabeticlivingonline.in, mixedgreensblog.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!