Betegségnek tekintik a kiégést, a probléma súlyára figyelmeztetnek

Ideje komolyan venni a problémát.

Kiégés

Egyre több munkavállaló tapasztalja az úgynevezett kiégést, amikor már végképp semmi kedvük a munkához és ez teljesítményükön is meglátszik. Főbb tünete még a problémának a folyamatos fáradtság érzés, valamint a felerősödött negativitás és cinizmus a munkahellyel kapcsolatban, továbbá a motiváció teljes hiánya.

Ez a jellemzés nem keverendő össze az élet más területein tapasztalt hasonló érzésekkel, a kiégés fogalma a munka világára összpontosul. Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO hivatalosan is egészségügyi rendellenességnek minősítette ezt a problémát. A pontos definíció szerint a kiégés egy olyan szindróma, melyet krónikus munkahelyi stressz okoz, amit nem kezelnek megfelelően.

Hatások

A szakemberek ezért arra figyelmeztetnek, hogy mindenképp kezelni kell ezt a mentális problémát, hiszen ez nagyban befolyásolja teherbírásunkat, munkahelyi teljesítményünket és a kezeletlensége akár káros következményeket okozhat egy vállalat életében is. Nem szabad tehát elbagatellizálni ezt a dolgot, muszáj foglalkozni vele, ez pedig akár a vezetőség érdeke és feladata is lehet.

A kiégés depresszióhoz vezethet.

Leadfoto és fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!