A csontleves hasznosabb, mint gondolnánk: A szépségápolásban is segíthet

Nem szükséges mindig a húshoz ragaszkodni.

Csontleves

Amikor egy megfázással küzdünk vagy rokonlátogatáson vagyunk, esetleg étterembe megyünk, sűrűn találkozhatunk a csontlevessel. A jól elkészített étel amellett, hogy kellemesen átmelegíti testünket, számos jótékony hatással bír szervezetünkre.

Sharon Brown, táplálkozási tanácsadó az eatthis.com-nak elmondta, miért érdemes ezt az ételt sűrűbben fogyasztani, és milyen hatásai vannak, amiről eddig csak kevesen tudtak. Amikor bevásárolni megyünk, nem kell mindig ragaszkodni a sok húst tartalmazó elemekhez azért, hogy egy egészséges és finom levest készítsünk, hiszen a csontleves egy csészében akár 10 gramm fehérjét is tartalmazhat.

A megfelelően elkészített csontleves segíthet a bél nyálkahártyájának egészsége érdekében, ugyanis magas szintű kollagént tartalmaz. Ezáltal elősegíti az emésztést, nyugtatja a beleket és csökkenti a gyulladásokat a szervezetünkben.

A bélrendszer egészsége

Az egészséges nyálkahártya megakadályozza az úgynevezett szivárgó bél szindrómát is, ami nemscak krónikus gyomor- és bélrendszeri kényelmetlenséget okozhat - mint a hasmenés vagy a székrekedés és a puffadás -, hanem a mentális egészségre is hatással lehet.

Emellett az immunrendszert is erősítik a csontok összetevői, ami értelemszerűen az egész testünkre jó hatással van, segíthetnek a különböző fertőzések elleni védelemben. A csontvelőben található fehérje, fehérvérsejt és aminosav az egészséges immunrendszerhez kulcsfontosságú.

Szépségápolás

A csonthús továbbá táplálja az egészséges hajat, a bőrt és a körmöket is. Kollagéntartalma elősegíti a sima, rugalmas bőrt, és erős, egészséges hajat, valamint körmöket eredményezhet a gyakori fogyasztása - mondja Brown.

Ha ez még mind nem lenne elég, akkor van még egy jótékony hatása: a csontleves enyhítheti az ízületi fájdalmakat és a merevséget is. Érdemes tehát a vasárnapi ebédet néha csak csont felhasználásával előteremteni, ezzel pedig a bolygónkat terhelő húsfogyasztást is csökkenthetjük.

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak