Egészség

10 ok, miért az őszibarack az egyik legegészségesebb gyümölcs

Az őszibarackot évszázadok óta nevelgették. Ez volt az első termesztett gyümölcs Kínában, ahol a halhatatlanság és a barátság jelképeként tekintettek rá. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma erről a finom gyümölcsről árul el fontos információkat.

Segíti a fogyást

A barack a legjobb nasi, aki fogyni akar. A baracktól jól fogsz lakni, és nem tudod túlenni magad. A bónusz, hogy egy barack mindössze 35-50 kalória, és ebből 0 zsír!

Védi a szívet

Harcol az elhízásos cukorbetegség és a szív és érrendszeri betegségek ellen. Ezenkívül gazdag phytochemicaliában, más néven fenolokban, amik antioxidánsként viselkednek.

Ápolja a bőrt

A barack egészségesen tartja a bőrt. Az A-és C-vitamin kiváló természetes hidratáló. Mindkettőt gyakran használják kozmetikumokban is, mert regenerálják a bőrszövetet.

Csökkenti a hajhullást

Csökkenti a hajhullást és pozitív hatással van a fejbőrre.

Oldja a sresszt

Az őszibarack természetes stresszoldó, így segít csökkenteni a szorongást. Érdekesség, hogy a barackfa virágának is nyugtató hatása van: vízben forraljuk fel, és kortyolgassuk el.

Fotó: healthxlive.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!