Egészség

10 ok, miért az őszibarack az egyik legegészségesebb gyümölcs

Az őszibarackot évszázadok óta nevelgették. Ez volt az első termesztett gyümölcs Kínában, ahol a halhatatlanság és a barátság jelképeként tekintettek rá. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma erről a finom gyümölcsről árul el fontos információkat.

Segíti a fogyást

A barack a legjobb nasi, aki fogyni akar. A baracktól jól fogsz lakni, és nem tudod túlenni magad. A bónusz, hogy egy barack mindössze 35-50 kalória, és ebből 0 zsír!

Védi a szívet

Harcol az elhízásos cukorbetegség és a szív és érrendszeri betegségek ellen. Ezenkívül gazdag phytochemicaliában, más néven fenolokban, amik antioxidánsként viselkednek.

Ápolja a bőrt

A barack egészségesen tartja a bőrt. Az A-és C-vitamin kiváló természetes hidratáló. Mindkettőt gyakran használják kozmetikumokban is, mert regenerálják a bőrszövetet.

Csökkenti a hajhullást

Csökkenti a hajhullást és pozitív hatással van a fejbőrre.

Oldja a sresszt

Az őszibarack természetes stresszoldó, így segít csökkenteni a szorongást. Érdekesség, hogy a barackfa virágának is nyugtató hatása van: vízben forraljuk fel, és kortyolgassuk el.

Fotó: healthxlive.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.