Egészség

6 dolog, amiért napokon át másnapos vagy a buli után - Legközelebb így kerülheted el a rémes fejfájást

Vannak olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják azt, hogy egy átmulatott éjszaka után milyen hosszú ideig szenvedünk a másnaposság tüneteitől.

Nem ittál elég vizet

Köztudott, hogy az alkohol vízhajtó hatású, ezt pedig a végletekig fokozhatjuk a mértéktelen iszogatással. Súlyosbodik a helyzet akkor is, ha a bulinak hányás, esetleg hasmenés lesz a vége. Ilyenkor a test folyadékot és elektrolitokat veszít, ami miatt másnap sokkal nehezebben, illetve sokkal lassabban méregteleníti önmagát. Azért, hogy elkerüljük a fájdalmas kiszáradást, ügyeljünk rá, hogy az összejövetel alatt minden pohár italt 1-2 dl vízzel kísérjünk, reggel pedig igyunk egy pohár kókuszos vizet, vagy egy pohár citromos vizet sóval. A só segít pótolni az elveszített elektrolitokat.

Kialvatlan maradtál

Az álmatlanságban szenvedők bizonyára sokszor hallották már azt a tanácsot, hogy lefekvés előtt igyanak egy pohár bort, mert úgy könnyebben megy majd az alvás. Ez egyébként igaz, csupán az a bökkenő, hogy az alkohol nem engedi a szervezetünket igazán mély álomba szenderülni, az éjszaka folyamán sokszor felébredünk és forgolódunk majd. Ráadásul minél többet iszunk, annál rosszabbul alszunk majd, ami miatt a másnaposság is tovább tart.

A sötét italokat kerülni kell

A szakértők szerint a sötétebb színű italok sokkal súlyosabb és fájdalmasabb másnaposságot okoznak a bennük található vegyi anyagok és színezékek miatt. A legrosszabbul akkor ébredünk másnap, ha az este whisky-t, rumot vagy vörösbort fogyasztottunk, míg a legtűrhetőbben akkor, ha a buliban a vodka, a gin vagy a fehérbor mellett döntöttünk.

Kattints a cikk folytatásáért!

Fotók: huffingtonpost.co.uk, gym0.blogspot.com, huffingtonpost.ca

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...
Sztárok
Vitathatatlan, hogy a Beatles a kezdetektől fogva minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenekaraként vonult be a történelembe, melynek egyik nagy ikonja volt az immáron 81 éves Paul...