Hirdetés

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy avokádót

Az avokádót már évek óta egyfajta szupergyümölcsként tartják számon, hiszen nincs olyan szerv, amelyre ne lenne jótékony hatással. Selymes, szinte semleges ízének köszönhetően a legtöbb ételnek szerves része lehet, úgyhogy ne legyünk restek minden nap fogyasztani – ezt a 4 dolgot tapasztalhatjuk, ha beépítjük az étrendünkbe!

1. Csökken a szív-és érrendszeri megbetegedések esélye

A szív-és érrendszeri megbetegedések rengeteg halálos áldozatot követelnek évente, főleg Magyarországon, mivel a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a stressz egyre több emberre jellemző itthon. Az avokádó azonban nagyon jó hatással van a keringési rendszerre; bár magas a zsírtartalma, mivel főleg telítetlen zsírsavak vannak benne, igen hasznos a szervezet számára. Nem tartalmaz koleszterint, ami újabb jó pont, ahogyan az is, hogy E-vitaminban gazdag, így kiváló forrása az olyan antioxidánsoknak, mint a fenolok és a karotinoidok. Ezek segítenek csökkenteni a gyulladásokat és az oxidatív stresszt a vénákban, miközben megkönnyítik a vér áramlását.

2. Nem növekszik a testsúly

Mivel az előző bekezdésben említettük, hogy az avokádónak magas a zsírtartalma, kicsit furcsának tűnhet, hogy azt is állítjuk, hozzájárul az testsúly normalizálásához, és az egészséges testtömeg-index (BMI) kialakításához. Pedig így van! Egy közelmúltban készült tanulmány kimutatta, hogy az avokádó fokozza a teltségérzetet a magas rosttartalma miatt (14 g van egy átlagos méretű gyümölcsben), így megakadályozza, hogy túlegyük magunkat. Ami pedig a legjobb, az az, hogy az avokádóban gazdag étrend a derékvonalat is kíméli – ennek valószínűleg a nők örülnek a leginkább.

Fotó: theironyou.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!