Egészség

Csökkentik a görcsöket és szépítik a bőrt - Illóolajok, amik csodát tesznek a nőkkel

Az illóolajokat, és azok gyógyító hatását már az ókorban is ismerték. A középkorban, a nagy járványok idején az orvosok szintén különböző olajokat használtak a fertőzések elkerülésére.
Ma az élet számos területén, sokféle módon használják őket a nők: szakértőnk, Kiss Olga dúla, szülésfelkészítő elárulja, hogyan!

Az aromaterápia alapjai

Rengeteg olaj közül választhatunk, de érdemes mindig a legmegfelelőbbet kiválasztani, hogy a kívánt hatást érjük el. A mindennapok során általánosan használható az eukaliptusz, mint légzéskönnyítő, a mandarin és más citrusfélék, mint kedélyjavítók, a levendula feszültségoldóként, és a kakukkfű, mely kiválóan fertőtleníti otthonunkat.

Ha párologtatóban vagy légfrissítőként használjuk őket, 5-10 cseppet-, fürdővízbe 3-12 cseppet használjunk, de mindig ügyeljünk arra, hogy használatuk előtt győződjünk meg arról, nem vagyunk-e allergiásak. A csuklónk belső felszínére egy cseppet csöppentsünk, várjunk 3-5 percet, s ha nem jelentkezik bőrpír, viszketés, légzési nehézség, nyugodtan használhatjuk a kiválasztott olajat. Gyermekek esetében mindig kevesebbet használjunk, általánosságban 1-3 csepp a biztonságosan használható mennyiség.

Nőként így használjuk az illóolajokat

Kifejezetten a női olajok közé tartozik a rózsafa, az ylang-ylang, a muskotályos zsálya, a jázmin, a szantál és a pacsuli. Használhatjuk őket a női lét ciklusaihoz igazodva, vagy akár természetes szépségápoló szereket készítve. Aki szeret új dolgokat kipróbálni, kísérletezni, egyszerűen és gyorsan készíthet testápolót, arcvizet, parfümöt.

Fotó: gostica.com

Oldalak

Egészség
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.