Drasztikusan csökken az Alzheimer esélye ettől az italtól - Olcsó és finom

Rendszeres fogyasztásával akár 86%-kal kisebb lesz az esélye annak, hogy kialakuljon az időskori elbutulás.

Teával az Alzhemier-kór ellen

Szereted a teát? Akkor van egy jó hírünk: ha továbbra sem adod fel jó szokásodat és rendszeresen iszod, akkor drasztikusan csökkented az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. A zseniális felfedezést a Szingapúri Nemzeti Egyetem egyik kutatócsoportjának köszönhetjük.

2003 és 2005 között összesen 950 ember teaivási szokásait vizsgálták, mindannyian 55 évesek vagy annál idősebbek voltak. 2006 és 2010 között nyomon követték, hogyan változott az egészségi állapotuk. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik rendszeresen teáztak, a neurokognitív betegségek kialakulásának esélye kb. 50%-kal alacsonyabb volt. Bár ez a szám is hihetetlenül impozáns, a tea még ennél is pozitívabb hatást fejtett ki az Alzheimer-kórra hajlamos alanyoknál. Náluk a kognitív károsodás esélye 86%-kal csökkent.

Nem csak egy bizonyos fajta megfelelő

A szakemberek szerint nem csak egy bizonyos fajta teával lehet felvenni a harcot a betegség ellen, bármelyikkel sokat tehetünk az egészségünkért. A lényeg, hogy rendszeresen fogyasszuk, és lehetőleg ne a filteres változatot, hanem a teafüvet részesítsük előnyben. Igaz, kicsit macerásabb, hiszen várni kell néhány percet, míg a fűből kioldódik az isteni íz, majd le kell szűrni a folyadékot, de megéri a fáradozás.

Hogyan segít a tea? Lapozz, megtudod!

Fotó: davidwolfe.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!