Ezt a keveréket tedd a nyelved alá, és az egész éjszakát átalszod - Mindössze két hozzávalóból áll

Minden második ember küzd alvásproblémákkal; lehet, hogy te is azt vetted észre az utóbbi időben, hogy hiába fekszel le, nem jön álom a szemedre. Ne ess kétségbe, csak fogadd meg a tanácsunkat, és próbáld ki ezt a két összetevős keveréket: sokkal jobban fogsz tőle pihenni!

Ezt teszi az alváshiány a szervezeteddel

A szakértők már hosszú ideje hangsúlyozzák: a napi nyolc óra alvás, és az éjfél előtti álomba szenderülés nagyon fontos. A dolog komoly, hiszen az alváshiány a következő problémákat idézheti elő (ezekről bővebben ebben a korábbi cikkben olvashatsz):

  • agykárosodás: elegendő alvás nélkül se a kognitív, se a testi funkciók nem tudnak normálisan működni, így az agy kimerül.
  • legyengült immunrendszer: az alvás nem csak a sejteket regenerálja, hanem az immunrendszert is feltölti energiával. Antitesteket és citokineket termel, amik segítenek kivédeni a fertőzéseket; nélkülük mindent elkapnál.
  • megemelkedett vérnyomás: azoknak, akik öt vagy annál kevesebb órát alszanak, sokkal nagyobb az esélyük a magas vérnyomás kialakulására.
  • hízás: az elégtelen mennyiségű alvás megnöveli az étvágyat, és kóros elhízáshoz vezet
  • gyengülő memória: a rövid és a hosszú távú memória is zavart szenvedhet az alváshiány következtében. A kimerült szervezet nem csak a döntéshozatalban mond csődöt, de a tiszta gondolkodásra és az információ hatékony feldolgozására is képtelen.
  • szívritmuszavar: a szívritmuszavar önmagában még nem életveszélyes, de sok más, komolyabb szívbetegség előszobája lehet (pl. stroke, szívinfarktus), így célszerű megelőzni.
  • a libidó csökkenése: az alváshiány komoly, hosszan tartó hatással van a hormonháztartásra; a hormontermelés csökkenésének mértéke a libidóra is hatással lehet.
  • öregedő bőr: azoknak, akik kevesebbet alszanak, gyorsabban öregszik a bőrük, és lassabban is regenerálódik a környezeti hatások után.

Mit tegyél?

Szerencsére nincs ok az ijedtségre. Az első lépés, hogy felismerd: alvásproblémáid vannak, amikre megoldást kell találni. Gondolkozz el, az életed milyen területe szorul változtatásra: ha túl sokat stresszelsz, keveset mozogsz, esetleg nagyon későn vacsorázol, és így megterheled a gyomrod, akkor ne csodálkozz, hogy ha lefekszel, nem jön álom a szemedre. Alakítsd át, amit kell, és mellette próbáld ki ezt a két hozzávalós házi szert, amire a higherperspectives.com oldalon bukkantunk - olcsó, egyszerű és nagyon hatásos, remek kiegészítője az életmódváltásnak!

A cikk folytatódik, lapozz a következő oldalra!

Fotó: empowher.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!