10 tipp nyári allergia ellen - Ha már megőrjít az orrfolyás és a tüsszögés

A nyári meleg, napsütéses idő nem kedvez az allergiásoknak: nemcsak a levegőben kergetőző pollenek keserítik meg az életüket, hanem a túl erős napsütés is kellemetlen reakciókat válthat ki. Ha nem akarod az egész nyarat végigtüsszögni, és az orrfújásról is szívesen elfelejtkeznél, adunk 10 tippet (amit a HuffingtonPostról lestünk el), mire kell figyelned a legmelegebb évszakban!

1. A gyümölcsök nem mindig a barátaid

A gyümölcsök nagyon egészségesek, de vannak olyan fajták, akár a legátlagosabbak is, mint például a szilva, az alma, a barack vagy a banán, ami az allergiások tüneteit negatív irányba befolyásolja. Ha érzékeny vagy, evés előtt tedd be 10 másodpercre a mikróba őket, hogy elpusztuljanak a számodra káros anyagok, és soha ne edd meg a héjukat!

2. A tiszta mindig jobb

A legtöbb helyen azt szajkózzák, hogy csak a ragyogó tisztaság az elfogadható, és mi sem állítunk mást: allergiásként különösen figyelned kell a tisztaságra. Ami fontos, hogy toxinoktól mentes tisztítószereket használj, hogy ne ingereld a nyálkahártyát, és lefekvés előtt mindig távolítsd el a könyveket, magazinokat és más porfogókat az ágyad környékéről, hogy ne telepedjen meg az orrodnál a por.

3. A régi párna nehezebb

Ha a párnád több mint 3 éves, és még nem volt kimosva, akkor sokkal nehezebb, mint amikor megvetted. Tudod, hogy miért? Mert tele van porral, atkákkal és még ki tudja, milyen kártevőkkel. Vásárolj hipoallergén párnát, rá pedig egy huzatot - a huzatot három hetente, a párnát magát pedig minimum három havonta mosd ki, így nem fokozod tovább a nyári allergiádat.

4. Hipoallergén kutyák a nyerők

Az uszkárok, a pudlik és a yorkshire terrierek is hipoallergén kutyák, mert nem vedlenek annyit, ráadásul az uszkárok szőre az emberi szőrhöz, hajhoz hasonlítható, így nem ingerel. Nem azt mondjuk, hogy ha allergiás vagy, és van kutyád, mindenképpen vegyél egy új kedvencet, csak azt, hogy ne engedd fel őket az ágyra, fürdesd minél gyakrabban, és mindig moss kezet, miután játszottál az állattal.

Fotó: inmyinterior.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!