Ezekben a pozíciókban alszol? Lehet gigászi hibát követsz el, és ideje változtatni

Meglepő lenne felmérést csinálni, hogy ki milyen pozícióban alszik. Azon sokszor vitáznak a szakértők, hogy melyik alváshelyzet a legjobb, de azt már tudják, hogy melyik mit okozhat.

A hason alvásnak például elég sok hátulütője van

Az alvási pozíciók megváltoztatása nem mindig könnyű, különösen, ha már hosszú ideje ugyanabban a helyzetben tudunk álomra szenderülni.

Nem alszod ki magad rendesen, akkor azt bizony hosszú távon az egészséged bánhatja. Néhány egyszerű módosítással, mint például a megfelelő párnák és matracok használata, valamint az alvási környezet optimalizálása, jelentősen javítható az alvás minősége.

A galériánkban most megmutatjuk, hogy egyes alváshelyzeteknek milyen hátulütői vannak.

A hátán alvás a szakértők szerint az egyik legjobb, mivel ez a pozíció támogatja a gerinc természetes görbületét, és segíthet csökkenteni a hátfájást. Ezenkívül ez a pozíció előnyös lehet a légzési problémákkal küzdők számára, mivel nem akadályozza a légutakat, ellentétben a hason alvással, amely növelheti a horkolást és az alvási apnoét.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.