8 étel, amit rosszul fogyasztunk a szakértők szerint

A Huffingtonpost szakértője összeállította azoknak az ételeknek a listáját, amelyeket szerinte nem úgy kellene fogyasztanunk, mint ahogyan azt tesszük. A cikk nagyon érdekes, mindenképpen érdemes átgondolni a leírtakat!

Burgonya

Számos jótékony hatása van a krumpli fogyasztásának, ám nem mindegy, hogy melyik fajtáját választjuk. Kutatások szerint a legegészségesebb a lilaburgonya, amely csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet és a rák kialakulásának kockázatát.

Sárgarépa

Ha eddig felszeletelve vagy kettévágva készítettük el a sárgarépát, rosszul tettük! A főzés vagy éppen párolás során ugyanis sokkal könnyebben kioldódnak belőle a számunkra értékes tápanyagok.

Fokhagyma

Felhasználás előtt törjük össze a fokhagymát és hagyjuk állni 10 percig – javasolják a szakértők. Így ugyanis a benne lévő allicin képes lesz felszabadulni. Ez számunkra azért jó hír, mert ez az anyag segít csökkenteni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.

Salátaöntet

A zsírmentes salátaöntet remekül hangzik, de nem a legjobb választás. Sokkal előnyösebb, ha a zsíros verzió mellett döntünk, így ugyanis már kisebb mennyiség elfogyasztása után is telítve érezzük magunkat és segítségével a tápanyagokat is könnyebben fel tudjuk dolgozni.

Fotó: secretlyhealthy.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...