6 tényező, ami súlyosbítja az allergiát

Az allergia ezekben a hetekben igencsak megnehezíti az életünket, ráadásul sokan nem is sejtik, hogy számtalan olyan tényező van, amely súlyosbítja a tüneteket. Cikkünkben most ezeket szedtük össze.

Zuhanyzás

Az allergiaszezon alatt ajánlott minél többször zuhanyozniuk a kellemetlen tünetektől szenvedőknek. Ám ha erre nincs lehetőségünk, figyeljünk arra, hogy ne reggel, hanem este álljunk a zuhanyrózsa alá, csak így kerülhetjük el, hogy a pollenek egész éjszaka rajtunk maradjanak.

Stressz

Köztudott, hogy az állandó stressz nem tesz jót az egészségünknek, ráadásul egy amerikai kimutatás szerint a nyomás alatt tartott emberek jóval könnyebben kapják el a náthát és az allergiát. Az erre hajlamos emberek ezekben a hetekben jógázzanak, meditáljanak, mert az állandó idegesség csak ront a kellemetlen tüneteken.

Kontaktlencse

Sokan választják szemüveg helyett ezt a praktikus megoldást, ám az allergiaszezon alatt kifejezetten ellenjavallt kontaktlencsét hordani. A pollenek könnyen a lencse alá kerülhetnek, amelynek nagyon kellemetlen következményei lehetnek.

Fotó: fyiliving.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!