Egészséges fűszerek - Ismerd meg gyógyhatásukat!

Bizonyos fűszernövények tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal, amelyekkel akár a különböző betegségeknek is megálljt parancsolhatunk. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek!

Oregano

Fűszerezzük oreganóval a kedvenc ételeinket! Egészséges fűszernövény, hiszen gazdag rostokban, vasban, mangánban, E-vitaminban, kalciumban és omega-3 zsírsavban.

Fahéj

A fahéj több antioxidánst tartalmaz, mint bármely más fűszer. Csökkenti a rossz koleszterint, gátolja a rákos sejtek képződését és a legújabb kutatások szerint a Parkinson-kór tüneteit is enyhítheti.

Rozmaring

A rozmaring nagy mennyiségben tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, vas, kálium, folsav, B6-, C- és A-vitamin - utóbbi a szemek egészségében játszik fontos szerepet.

Fekete bors

Talán nem is találunk olyan konyhát, ahol ne lenne fekete bors, amelyet egykor olyan értékesnek tartottak, hogy fizetőeszközként is használták. Mangánt és rezet tartalmaz, emellett javítja az anyagcserét és hozzájárul a csontok egészségéhez.

Fotók: blisstree.com, teacher-resource.cwahi.net

Oldalak

Sztárok
Elsőre nehéz elképzelni Katalinról, hogy Vilmoson kívül más férfi is fel tudja kelteni az érdeklődését, pedig így igaz: a walesi hercegné fejét titkon egy sármos milliárdos csavarta el.
Utazás
Ha azt hitted, december második felében is fogvacogtató hideg és hamisítatlan téli időjárás honol majd Magyarországon, akkor bizony előre ittál a medve bőrére.
Sztárok
A színész-producer az esélytelenek nyugalmával készült a mérkőzésre. Brasch nem is teketóriázott sokat: egy ponton kőkemény támadást indított riválisa ellen, akinek esélye sem volt védekezni.