Sétálj a munkába!

Ha nincs időnk rendszeres testmozgást végezni, induljunk gyalog a munkába! Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy életünket egy kicsit egészségesebbé tegyük. Amennyiben csak néhány buszmegállóra lakunk a munkahelyünktől, ne használjuk a tömegközlekedési eszközöket, hanem sétáljunk. Íme, 8 ok, amiért megéri reggelente egy kicsit korábban elindulni otthonról!

1.

Sétával megspórolhatjuk azt az időt, amit a reggeli tornával töltenénk. Végtagjainkat így is, úgy is megmozgathatjuk és legalább egy kicsit tovább is alhatunk emiatt!

2.

A munkaidő alatt kevésbé leszünk feszültek. Kutatások bizonyították, hogy azok az emberek, akik felhagytak a tömegközlekedéssel és gyalog sétáltak be a munkahelyükre, jóval kiegyensúlyozottabbá és koncentráltabbá váltak.

3.

Végre észrevehetjük a környezetünk szépségeit. Séta közben megcsodálhatjuk azokat a gyönyörű épülethomlokzatokat vagy éppen parkokat, amiket eddig nem is figyeltünk.

4.

Jó hatással lehetünk a többiekre. Dicsekedjünk el kollégáinknak, hogy milyen jól esett a reggeli séta, így talán nekik is megjön majd a kedvük a gyalogláshoz vagy biciklizéshez.

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

  • 1
  • 2