5 étel, amit egyáltalán nem kellene fogyasztanunk

Sosem értettem, miért borul ki mindenki arra a hírre, hogy drágul a liszt és a cukor. Ez talán az a két étel, amelyek nélkül jóval egészségesebbek lehetnénk és egyáltalán nem lehetetlen nélkülük megoldani az étkezéseket. Csupán ez a két élelmiszer annyi egészségügyi problémát okoz, hogy ha nem fogyasztanánk, talán jóval kevesebb gyógyszerre lenne szükségünk! De nem ez a kettő az egyedüli bűnös! Mindig jól nézd meg a címkét, és ezeket az ételeket lehetőleg kerüld el!

Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup

Az USA-ból indult ez a jó szokás, hogy magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal édesítenek szinte minden ételt. Olcsó és nagyon édes. Ám nagyszerűen hozzájárul a zsírraktározáshoz és a cukorbetegség kialakulásához is, így pedig közvetetten a szokásos táplálkozással összefüggő betegségekhez is. A legkönnyebben úgy tudod távol tartani, hogy nem eszel gyorséttermekben, nem fogyasztasz cukros üdítőt és természetesen figyeled a címkéket!

Fotó: aroundtheplate.org

Oldalak

Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.